Go to Top

Edificis espectaculars i energèticament responsables

– SUN-MOON MANSION

Província de Shangdong, Xina. 

És l’edifici més gran del món, amb 75.000 metres quadrats i utilitza energia solar per proveir-se. 

– REICHSTAG
BERLÍN, ALEMANYA

L’edifici històric del parlament alemany compta amb una cúpula dissenyada per Norman Foster que és tot un exemple de respecte al medi ambient: amb 40 metres de diàmetre i una altura de 23,5 metres, té un sistema de miralls que serveix per il·luminar amb llum natural la sala de plens. A més, compta amb plaques fotovoltaiques i generadors que funcionen amb biodièsel, amb els quals es cobreixen el 82% de les necessitats energètiques de l’edifici.

Reichstag berlin
– ONE BLIGH STREET

Sydney, Austràlia

Situat al barri de negocis central de la ciutat, aquest edifici purifica en un 90% les seves aigües residuals i les redirigeix a la teulada per usar-la als panells solars i als sistemes d’aire condicionat.

– TORRES AL BAHR

Abu Dhabi, Emirats Àrabs Units

Ideades per l’estudi Aedas i Abdulmajid Karanouh. Les seves façanes compten amb components transparents de parasol que s’obren i tanquen segons la trajectòria del Sol: en total més de 1.000 proteccions solars individuals que eviten l’escalfament de l’edifici i redueixen en un 40% el consum de CO2

– EDIFICI LOTUS

Wujin, Xina

Creat per l’estudi australià studio505, l’edifici es refrigera mitjançant piles geotermals instal·lades a la base del llac artificial on reposa l’edifici. D’aquesta manera, pre-refreda a l’estiu i pre-calenta a l’hivern els sistemes d’aire condicionat i calefacció de l’edifici. L’edifici també es ventila naturalment usant l’evaporació de la superfície del llac.

– CASA GARY

Bolton, Anglaterra

Dissenyada per Make Architects per al ex-capità del Manchester United Gary Neville, aquesta casa es composa d’una sola estructura construïda sota terra, el que permet gastar el mínim d’energia. La casa va ser construïda amb materials locals i usant els mètodes de construcció tradicional de la zona. Un sortidor de calor del terra natural proveeix a la casa de calor mentre que panells fotovoltaics i una turbina de vent generen energia renovable.

, , , , ,