Go to Top

Estalviar a casa: Com ajuda el certificat d’eficiència energètica

L’1 de juny de 2013 es va implantar a Espanya l’obligació d’obtenir per a cada habitatge el Certificat d’Eficiència Energètica. Un certificat que tothom haurà de tenir en un futur, i que ara, ja s’exigeix ​​en comprar o llogar una casa.
Per a la majoria dels consumidors aquest certificat només és burocràcia afegida i molts ho veuen com un “impost” més a pagar. Però és realment així?

Un estudi publicat per Ecobservatorio demostra com la certificació energètica ens pot ajudar a estalviar a casa. Segons aquest estudi, realitzat a partir d’una mostra de 5.000 immobles de tot Espanya, si els propietaris dels habitatges seguissin les recomanacions que els tècnics indiquen en els certificats energètics, aconseguirien que aquest habitatge gastés, de mitjana, 430 euros menys a l’any. L’estalvi provindria, en la majoria dels casos, de la despesa en calefacció, refrigeració i aigua calenta.

ahorrar en casa_edificios

Recordem que els habitatges pot tenir una qualificació que va des de la G -la qualificació menys eficient- fins a la B-el top ten de l’eficiència energètica-. En el gràfic es pot apreciar la diferència de despesa anual en energia en una casa d’igual dimensió durant un any.

Si vols saber quina qualificació té la teva casa o vols saber quines millores podries aplicar per estalviar més, no dubtis en demanar-nos un pressupost personalitzat. Des de 60 euros pots obtenir el certificat del teu immoble i saber quines millores aplicar per a una casa més eficient, sostenible i ecològica. Ens escrius?

,