Go to Top

ECA’s per a tota Espanya, un millor control

A principis d’any, una altra notícia desencoratjadora es publicava en territori Equips 1gallec. Galícia registrava un total de 84 casos de legionel·losis -pneumònia provocada per la bactèria de la legionel·la- durant el 2014, el que suposava un increment del quasi 50% respecte a feia dos anys (en 2012 hi hagué només 44 casos). L’informe relatava com la incidència del 2014 era la més alta de la passada dècada. Des de la Xunta de Galícia atribuïen aquest increment als tres brots a la Comunitat, dos d’ells a residències d’ancians (en una pública i en una altra de privada).

És interessant contrastar aquesta informació amb les dades publicades per nosaltres fa uns mesos en aquest blog, on demostràvem com els casos a Catalunya s’havien reduït a la meitat.

I en què es poden basar aquests diferències en la tendència de casos?

Des d’AMBIENTAL estem convençuts de que el control d’instal·lacions amb risc de produir legionel·losis, dut a terme per les ECAs (Entitats Col·laboradores de l’Administració) ajuden a maximitzar el control. I a més control, menys casos. I les dades que hem ofert anteriorment ho demostren: a Galícia no disposen d’ECAs, només n’hi ha a Catalunya i l’Aragó pel que fa al control d’instal·lacions sanitàries.

No hi sortiríem tots guanyant si el sistema d’ECAs s’estengués per tot l’Estat?

, , ,